Overslaan naar content

Begeleider Safehouse

Op locatie
 • Weert, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.325 - € 3.536Verslavingskliniek Weert

Functieomschrijving

Als begeleider van het safehouse van Changes GGZ in Weert ben je nauw betrokken bij het leven van onze bewoners. In deze dynamische functie is geen dag hetzelfde, maar aan de basis staat het creëren van een veilige, warme leefomgeving waarin de bewoners ondersteuning en structuur wordt geboden. Je bent betrokken bij het coördineren van de individuele zorgverlening en stimuleert maatschappelijke en sociale participatie.

Ben jij een enthousiaste persoonlijk begeleider die flexibel inzetbaar is? Wil je aan de slag in een organisatie waar ruimte is voor jouw initiatief en waarin je een bijdrage kunt leveren aan het neerzetten van onze nieuwe beschermd wonen voorziening? Maak kennis met Changes GGZ!


Begeleider Safehouse

Locatie: Safehouse Weert

24-36 uur per weekWat ga jij doen?

Als safehouse begeleider help je de bewoners bij het vergroten van zelfredzaamheid en ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Tot jouw takenpakket behoren de volgende werkzaamheden:

 • Jij biedt de cliënten van het safehouse ondersteuning in het dagelijkse leven; 
 • Je stelt samen met de cliënt een zorgplan op en evalueert deze periodiek om voortgang te monitoren en actiepunten zo nodig bij te stellen;
 • Jij begeleidt de cliënten in de uitvoering van activiteiten gericht op zelfredzaamheid in het dagelijkse leven en betrekt ze bij woon- en leefsituatie gerichte activiteiten;
 • Jij ziet toe op het psychisch en fysiek welzijn van de cliënten van de groep en vormt een belangrijk aanspreekpunt voor vragen intern of via externe contactpersonen;
 • Jij begeleidt cliënten bij het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten of verricht deze, afhankelijk van de zelfstandigheid van de cliënten zelf;
 • Je hebt inzichtelijk hoe de cliënten functioneren en hoe de groepsdynamiek is en speelt in op de diverse ondersteuningsbehoefte van de bewoners;
 • Je richt je op de administratie/neventaken t.b.v. cliënt en organisatie;
 • Jij draagt zorg voor observatie en overdracht.


Wie zijn wij? Maak kennis met Changes GGZ!

Changes GGZ in Weert

Bij Changes GGZ in Weert werken we samen aan duurzaam herstel van verslaving. Dankzij het uitgebreide behandelaanbod kunnen we de cliënt in verschillende fases van herstel helpen. Naast de detox, dagbehandeling, ambulante behandeling en verslavingskliniek zal het safehouse onze nieuwste toevoeging zijn. In deze functie ga je aan de slag om in ons safehouse in het Noord-Limburgse Weert. Deze beschermde woonvorm biedt 24-uurs zorg aan een select aantal cliënten met een verslavingsachtergrond.

Bij Changes GGZ in Weert werken we samen aan duurzaam herstel van verslaving. Je gaat werken in ons nieuwe safehouse dat nabij ons verslavingscentrum (met detox, verslavingskliniek en dagbehandeling) in het Noord-Limburgse Weert is gelegen.


Persoonlijk en betrokken team

Changes GGZ is een jonge, ambitieuze GGZ-instelling met een enthousiast en gedreven team. Het team van Changes GGZ kenmerkt zich door een persoonlijke en betrokken houding naar cliënten. Het positieve effect hiervan zien we terug in onze behandelresultaten en de feedback die we krijgen van cliënten.


Geen symptoombestrijding, maar de kern van het probleem aanpakken

Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en vinden het daarom essentieel om gedurende de behandeling juist daarop te focussen. Wij bieden een divers behandelprogramma aan waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen om de cliënt een sterke basis mee te geven voor langdurig herstel van een eetstoornis of verslaving.


Locaties in Nederland en in Zuid-Afrika

Vanuit een zestal locaties in Nederland en in Zuid-Afrika helpen we cliënten weer grip op hun leven te krijgen. Naast ambulante dagbehandelingen bieden we ook klinische opnames voor eetstoornis en verslaving en zijn er detox mogelijkheden. Sinds onze start in 2015 groeien wij zowel in team als behandelaanbod aanhoudend. Momenteel hebben wij circa 200 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten.


Wat bieden wij?

Changes GGZ blijft groeien en jij dus ook. In deze veelzijdige functie werk je in een dynamische omgeving die geen dag hetzelfde is en waarin je enorm veel kunt betekenen in het leven van een ander. Wij denken buiten vaste kaders en staan open voor jouw ambitie en ideeën om de behandeling of jezelf te ontwikkelen.  Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 24-36 uur per week;
 • Werken in een dynamisch team, waar ruimte is voor innovatie, groei, ontwikkeling en jouw ideeën;
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 40-45; €2325 - €3536 o.b.v. 36 uur, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring);
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, balansbudget, mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, fietsplan en korting op een flexibel sportabonnement.
 • Leuke extra's en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten;
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde mbo-4- of hbo-opleiding (Zorg/GGZ gerelateerde opleiding, zoals Social Work);
 • Je bent zelfstandig en hebt een hart voor de zorg;
 • Je bent bereid wisselende diensten te draaien (dag en weekend);
 • Je hebt een goed inschattingsvermogen om te zien wat de cliënten nodig hebben, staat stevig in je schoenen, kan je hoofd koel houden bij hectische situaties, kan snel schakelen en ziet kansen en mogelijkheden;
 • Je hebt werkervaring in de verslavingszorg (pre);
 • Je hebt een flinke dosis humor en geduld. 

 • Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!


  Wil jij als safehouse begeleider in Weert het verschil maken voor onze cliënten die in herstel zijn van een verslaving? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!

Op locatie
 • Weert, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.325 - € 3.536
Verslavingskliniek Weert

of

Op locatie
 • Weert, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.325 - € 3.536
Verslavingskliniek Weert