Ervaringsdeskundige

Functieomschrijving

Toe aan een nieuwe baan waarin jij je ervaring kan gebruiken om cliënten met een verslaving naar langdurig herstel te helpen? We zoeken een ervaringsdeskundige met een Social Work achtergrond die ons enthousiaste, deskundige team kan versterken. Jij weet als geen ander welke uitdagingen en valkuilen op het pad liggen van onze cliënten en kan je goed inleven in het proces waar zij doorheen gaan. Nieuwsgierig geworden? Lees verder en maak kennis met Changes GGZ!


Ervaringsdeskundige

Locatie: Kliniek Promentis (Weert)

24-36 uur per week


Wie zijn wij?

Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en vinden het daarom essentieel om gedurende de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Wij bieden een divers behandelprogramma aan waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen om de cliënt een sterke basis mee te geven voor langdurig herstel.


Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling die vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg biedt om cliënten weer grip op hun leven te geven. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend. Momenteel hebben wij circa 100 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten.


Locatie Promentis

In onze verslavingskliniek Promentis in Weert bieden we een detox faciliteit en klinisch behandelprogramma aan. Deskundige en professionele zorg binnen een warme, veilige en huiselijke omgeving staat bij ons centraal. Ons team gelooft dat duurzaam herstel mogelijk is en straalt dit ook uit. Om onze cliënten van de best mogelijke zorg te kunnen voorzien, zijn we nu op zoek naar een ervaringsdeskundige die vanuit kennis, ervaring en inlevingsvermogen een bijdrage aan het behandelprogramma kan leveren voor onze cliënten.


Wat ga je doen?

Als ervaringsdeskundige speel je een belangrijke rol in het creëren en bevorderen van het behandelprogramma. Naast de begeleiding in de dagstructuur lever je een bijdrage aan groepstherapie. Met jouw kennis en ervaring weet je als geen ander waar je cliënten doorheen gaan en lever je een waardevolle bijdrage in de uitvoering van het behandelplan. Het overdragen en rapporteren van observaties aan relevante behandelaren behoort ook tot je takenpakket.


Wat bieden wij?

Changes GGZ blijft groeien en jij dus ook. Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 24 tot 36 uur per week om onze cliënten te helpen naar langdurig herstel van hun verslaving (beschikbaarheid in overleg).
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Werken in een dynamisch team, wat ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 50), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Leuke extra’s, zoals een collectieve zorgverzekering, uitbetaling van overuren en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je bent minimaal één jaar in herstel en wil je nu inzetten om cliënten die worstelen met verslaving te helpen.
 • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding op hbo-niveau (bijvoorbeeld Social Work).
 • Je hebt enkele jaren werkervaring opgebouwd als professional en affiniteit met de verslavingszorg.
 • Je hebt affiniteit met groepsbehandeling.

Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!


Wil jij als ervaringsdeskundige het verschil maken voor cliënten met een verslaving? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!Heb je vragen? Bel Tim van Lieshout (Locatiemanager Promentis in Weert) op het nummer 0657517415.