Skip to content

Sociotherapeut

Weert, Limburg, Nederland€ 2.527 - € 3.981 per maandVerslavingskliniek Weert

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe Social worker bij Changes GGZ in Weert?


Sociotherapeut

Locatie: Verslavingskliniek Weert

24-32 uur per week


Ben jij een enthousiaste sociotherapeut die gepassioneerd is om een verschil te maken in het leven van mensen die met verslaving kampen? Wil je jouw expertise inzetten om cliënten te begeleiden naar duurzaam herstel? Dan is deze rol bij Changes GGZ in Weert perfect voor jou!


Wat ga je doen?

Je komt bij ons in een warm, betrokken team terecht waar oog is voor de cliënten én elkaar. Jij gaat aan de slag met cliënten van centrum voor verslaving. Samen met je collega’s geef je vorm aan de behandeling en maak je duurzaam herstel van verslaving mogelijk. Naast cliëntenzorg heb je een belangrijke signalerende functie en verantwoordelijkheid.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je werkt nauw samen met de (regie)behandelaren om onze cliënten te helpen naar duurzaam herstel en begeleidt onze cliënten in de dagstructuur;
 • Je biedt psychosociale en praktische hulp aan onze cliënten en biedt praktische ondersteuning ten behoeve van het behandelplan, signaleringsplan en terugvalpreventie;
 • Je hebt oog voor de cliënt als individu en kunt snel schakelen om in te spelen op de sterk verschillende problematiek in de groep;
 • Je rapporteert en bespreekt tijdens o.a. multidisciplinaire overleggen met je collega’s je observaties en de voortgang van het behandelproces;
 • Je onderhoudt contact met diverse instanties, organisaties en ketenpartners.


Wie zijn wij? Maak kennis met Changes GGZ!


Persoonlijk en betrokken team

Bij Changes GGZ in Weert werken we samen aan duurzaam herstel van verslavingen en eetproblematiek. Je gaat werken in ons verslavingscentrum in het Noord-Limburgse Weert. Changes GGZ is een jonge, ambitieuze GGZ-instelling, met een enthousiast en gedreven team. We zijn voortdurend op zoek naar verbetering en groei in ons behandelaanbod, waarin de cliënt centraal staat. Het team van Changes GGZ kenmerkt zich door een persoonlijke en betrokken houding naar cliënten. Het positieve effect hiervan zien we terug in onze behandelresultaten en feedback van cliënten.


Geen symptoombestrijding, maar de kern van het probleem aanpakken

Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en vinden het daarom essentieel om gedurende de behandeling juist daarop te focussen. Wij bieden een divers behandelprogramma aan waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen om de cliënt een sterke basis mee te geven voor langdurig herstel van een eetstoornis of verslaving.


Locaties in Nederland en in Zuid-Afrika

Vanuit een vijftal locaties in Nederland en in Zuid-Afrika helpen we cliënten weer grip op hun leven te krijgen. Naast ambulante dagbehandelingen bieden we ook klinische opnames voor eetstoornis en verslaving en zijn er detox mogelijkheden. Sinds onze start in 2015 groeien wij zowel in team als behandelaanbod aanhoudend. Momenteel hebben wij circa 175 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten.


Wat bieden wij?

Bij Changes GGZ zorgen we ervoor dat jij net zo kunt groeien als wij. Hier zijn enkele voordelen van werken bij ons:


 • Een contract voor 24-32 uur
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 50; minimaal €2.527 en maximaal €3.981 per maand), inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Werken in een dynamisch team, waar ruimte is voor groei, ontwikkeling en jouw ideeën.
 • Leuke extra’s en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten. Bijvoorbeeld het inzetten van onze FIT-card, een extra vrije dag voor jouw eigen (gemoeds)rust.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.
 • Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding op HBO-niveau Social Work of aanverwant
 • Je hebt (ruime) ervaring als sociotherapeut/ggz agoog in een vergelijkbare functie binnen de GGZ of binnen het sociaal domein.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je hebt oprechte interesse in onze cliënten en handelt proactief in je werk.
 • Je kunt je eigen werk goed zelfstandig oppakken en afstemmen met je andere collega's uit het multidisciplinaire team.
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Wil jij als social worker het verschil maken voor onze cliënten met een eetstoornis of verslaving? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!

Weert, Limburg, Nederland
€ 2.527 - € 3.981 per maand
Verslavingskliniek Weert

of

Weert, Limburg, Nederland
€ 2.527 - € 3.981 per maand
Verslavingskliniek Weert