Psycholoog verslavingskliniek

Functieomschrijving

Ben jij psycholoog en wil je cliënten met een verslaving behandelen? Deel je onze visie dat duurzaam herstel mogelijk is wanneer het onderliggende probleem wordt aangepakt? Dan is ons enthousiaste en kundige team in Weert op zoek naar jou!


Psycholoog

Locatie: Promentis Weert

24-36 uur per week

Wat ga je doen?

 • Jij bent als psycholoog verantwoordelijk voor het uitvoeren van individuele en groepsbehandeling voor cliënten met een verslaving binnen onze kliniek. We werken voornamelijk met schematherapie en cognitieve gedragstherapie.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van psychologisch onderzoek en/of voer je intakegesprekken met mogelijk nieuwe cliënten. 
 • Je bent als psycholoog (mede)behandelaar. Dit betekent dat je uitvoering geeft aan het door de regiebehandelaar vastgestelde behandelplan. Je draagt actief bij aan de behandeling en maakt deel uit van een enthousiast multidisciplinair team, waarin jij samenwerkt met de psychiater, (GZ-) psychologen, verpleegkundigen, diëtist, systeemtherapeut en sociotherapeuten om de cliënt naar duurzaam herstel te helpen.

Waar ga je werken?

Je gaat werken in onze verslavingskliniek Promentis in het mooie Weert. Ter uitbreiding van het team van deze locatie van Changes GGZ zijn we hier op zoek naar een enthousiaste psycholoog zoals jij.

Wie zijn wij?

Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling. We bieden vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg voor verslaving en eetstoornissen. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend en inmiddels hebben wij circa 100 medewerkers. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten. Daarnaast willen wij ons op een positieve manier onderscheiden van reguliere instellingen.

We zijn gespecialiseerd in behandeling van verslaving en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en dat het essentieel is om in de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Dit doen we voornamelijk door te werken met schematherapeutische technieken. Wij hebben een divers behandelprogramma waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen.

Wat bieden wij?

Changes GGZ blijft groeien en jij dus ook. Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 24-36 uur per week om onze cliënten te helpen naar langdurig herstel van hun verslaving (beschikbaarheid in overleg);
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie;
 • Werken in een dynamisch team, wat ruimte biedt voor groei en ontwikkeling;
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 60), afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Leuke extra’s, zoals een collectieve zorgverzekering, uitbetaling van overuren en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.

Functievereisten

Wat is jouw achtergrond?

 • Je hebt een afgeronde Master op het gebied van Klinische Psychologie; of BIG-geregistreerd GZ Psycholoog (in opleiding);
 • Je hebt enkele jaren ervaring als behandelaar binnen de GGZ;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, ervaring met het werken met cliënten met een verslaving en/of schematherapie is een pre;
 • Je gelooft in de visie van Changes GGZ en hebt een cliëntgerichte houding;
 • Je bent gedreven, leergierig en flexibel;


Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact maken.

Wil jij als psycholoog het verschil maken in de verslavingszorg? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken.

Heb je vragen? Bel Tim van Lieshout (Locatiemanager Promentis in Weert) op het nummer 0657517415.