Psychomotorisch therapeut

Functieomschrijving

Wil jij als Psychomotorisch therapeut in een enthousiast en deskundig multidisciplinair team samen werken aan het herstel van cliënten die kampen met een verslaving? In onze kliniek Promentis in Weert vanuit jouw visie en kennis onze cliënten in beweging brengen? Lees dan snel verder!


Psychomotorisch therapeut

Locatie: Kliniek Promentis (Weert)

8-16 uur* per week
(*Meer uren in overleg)


Wie zijn wij?

Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslaving en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken. Het is daarbij essentieel om gedurende de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Wij hebben een divers behandelprogramma waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen.


Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling. Changes GGZ biedt vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg voor verslaving en eetstoornissen. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend. Momenteel hebben wij circa 100 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten. Daarnaast willen wij ons op een positieve manier onderscheiden van de reguliere GGZ-instellingen.


PMT’er bij Promentis

Momenteel hebben we ruimte voor een enthousiaste PMT'er bij Promentis, onze verslavingskliniek in Weert. Als Psychomotorisch therapeut speel je een belangrijke rol in de behandeling van onze cliënten. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en weet vanuit jouw visie en vakinhoudelijke kennis PMT een plek in de behandeling te geven. Ook ben je creatief in het uitdenken van een passend behandelaanbod.


Wat ga je doen?

Jouw werkweek bestaat uit:

 • Het uitvoeren van psychomotorische therapiesessies in de behandelgroepen;
 • Het inzetten van extra psychomotorische therapiesessie tijdens individuele trajecten;
 • Uitvoeren van de groepsbehandelingen en de diverse onderdelen hiervan;
 • Bijwonen van – en een bijdrage leveren aan – het multidisciplinair overleg van het behandelteam;
 • Bijhouden van dossiervoering in het EPD.

Ons team gelooft dat duurzaam herstel mogelijk is en straalt dit ook uit. We bieden deskundige en professionele zorg binnen een warm, veilig en huiselijk milieu. We hebben oprecht aandacht voor de mensen die bij ons verblijven, onderzoeken samen welke onderliggende problematiek bestaat en gaan met de client op ontdekkingstocht op hun weg naar herstel. We zijn betrokken bij de mensen die bij ons verblijven en hun systemen. We kijken kritisch naar onszelf en vinden het belangrijk om ons continu te blijven ontwikkelen, om zo de steeds best mogelijke zorg te bieden die de mensen die hun ons vertrouwen schenken ook verdienen.


Wat bieden wij?

Changes GGZ is een ambitieuze organisatie die blijft groeien en jij dus ook! Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 8 tot 16 uur per week om onze cliënten te helpen naar langdurig herstel van hun verslaving (beschikbaarheid en invulling in overleg; ZZP is mogelijk). Ook behoort een combinatiefunctie tot de mogelijkheden, zodat jij voor meer uren in onze kliniek aan de slag kan gaan, (bijvoorbeeld als Woonbegeleider, FWG 50).
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Werken in een dynamisch team, wat ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 55), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Leuke extra’s, zoals een collectieve zorgverzekering, uitbetaling van overuren en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.


Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo Psychomotorische therapie opleiding;
 • Je hebt vakinhoudelijk kennis en een eigen visie ontwikkeld, waarmee je PMT een doeltreffende plek in de behandeling kan geven en verder uit kan denken.
 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep;
 • Je hebt een open persoonlijkheid en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • Je bent creatief, sensitief, flexibel en stressbestendig.

Changes GGZ typeert zich door een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties en omgang met elkaar. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!


Wil jij als Psychomotorisch therapeut het verschil maken voor cliënten met een verslaving? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!


Heb je vragen? Bel Tim van Lieshout (Locatiemanager Promentis in Weert) op het nummer 0657517415.