Sociotherapeut / GGZ-agoog

Functieomschrijving

Werk jij al enige jaren als sociotherapeut in de sGGZ en/of verslavingszorg en is het nu tijd voor een nieuwe stap? Wil jij samen met een enthousiast en deskundig multidisciplinair team in onze verslavingskliniek werken aan het herstel van onze cliënten? Lees dan snel verder!


Sociotherapeut

Locatie: Kliniek Promentis (Weert)

24-36 uur per week


Over Changes GGZ

Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling die gespecialiseerd is in de behandeling van verslaving en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en dat het essentieel is om gedurende de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Wij hebben een divers behandelprogramma waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen.


Changes GGZ biedt vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg voor verslaving en eetstoornissen. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend en momenteel hebben wij circa 175 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten. Daarnaast willen wij ons op een positieve manier onderscheiden van de reguliere GGZ instellingen.


Momenteel zijn wij op zoek naar een ervaren sociotherapeut voor ons team in Weert. Je hebt gewerkt binnen de sGGZ en/of verslavingszorg en bent daardoor geen onbekende in dit werkveld. 


Ons team gelooft dat duurzaam herstel mogelijk is en straalt dit ook uit. We bieden deskundige en professioneel zorg binnen een warm, veilig en huiselijk milieu. We hebben oprechte aandacht voor de mensen die bij ons verblijven, onderzoeken samen welke onderliggende problematiek bestaat en gaan met de client op ontdekkingstocht op weg naar herstel. We zijn betrokken bij de mensen die bij ons verblijven en hun systemen. We kijken kritisch naar onszelf en vinden het belangrijk om ons continu te blijven ontwikkelen, om zo de steeds best mogelijke zorg te bieden die de mensen die hun ons vertrouwen schenken ook verdienen.

Wat ga je doen?
Als sociotherapeut speel je een belangrijke rol in het creëren en bevorderen van een therapeutisch klimaat. 

 • Je begeleidt de cliënten in onze kliniek in de dagstructuur;
 • Je levert een bijdrage aan groepstherapie;
 • Met jouw werkzaamheden lever je een zelfstandige bijdrage aan het behandelplan;
 • Je coördineert de zorg voor de cliënt, zodat het in samenspraak met de regiebehandelaar opgestelde behandelplan goed wordt uitgevoerd;
 • Je rapporteert en bespreekt observaties en de voortgang van het behandelproces met behandelaren.

Wat bieden wij?

Changes GGZ blijft groeien en jij dus ook. Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 24 tot 36 uur per week om onze cliënten te helpen naar langdurig herstel van hun verslaving (beschikbaarheid in overleg).
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Werken in een dynamisch team, wat ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 50), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Leuke extra’s, zoals een collectieve zorgverzekering, uitbetaling van overuren en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding op hbo-niveau in Verpleegkunde (met AGB- en BIG-registratie) of Social Work - profiel Zorg, SPH, MWD - of een ander profiel met een certificaat en registratie als GGZ-agoog;
 • Je hebt ervaring met werken met mensen met een verslaving;
 • Je hebt oprechte interesse in onze cliënten en handelt pro-actief in je werk;
 • Je kunt je eigen werk goed zelfstandig oppakken en afstemmen met je andere collega's uit het multidisciplinaire team.


Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!


Wil jij als sociotherapeut het verschil maken in de verslavingszorg? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!