Sociotherapeut / GGZ-agoog

Functieomschrijving

Werk jij al enige jaren als sociotherapeut en wil jij nu de overstap maken naar de verslavingszorg of een ander kliniek? Wil jij in een enthousiast en deskundige multidisciplinair team samen werken aan het herstel van onze cliënten? Lees dan snel verder!


Sociotherapeut

Locatie: Kliniek Promentis (Weert)

24-36 uur per week


Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslaving en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en dat het essentieel is om gedurende de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Wij hebben een divers behandelprogramma waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen.


Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling. Changes GGZ biedt vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg voor verslaving en eetstoornissen. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend en momenteel hebben wij circa 100 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten. Daarnaast willen wij ons op een positieve manier onderscheiden van de reguliere GGZ instellingen.


Momenteel zijn wij op zoek naar een ervaren sociotherapeut voor ons team in Weert.


Ons team gelooft dat duurzaam herstel mogelijk is en straalt dit ook uit. We bieden deskundige en professioneel zorg binnen een warm, veilig en huiselijk milieu. We hebben oprechte aandacht voor de mensen die bij ons verblijven, onderzoeken samen welke onderliggende problematiek bestaat en gaan met de client op ontdekkingstocht op weg naar herstel. We zijn betrokken bij de mensen die bij ons verblijven en hun systemen. We kijken kritisch naar onszelf en vinden het belangrijk om ons continu te blijven ontwikkelen, om zo de steeds best mogelijke zorg te bieden die de mensen die hun ons vertrouwen schenken ook verdienen.

Wat ga je doen?
Als sociotherapeut speel je een belangrijke rol in het creëren en bevorderen van een therapeutisch klimaat. Naast de begeleiding in de dagstructuur lever je een bijdrage aan groepstherapie. Daarnaast lever je een bijdrage aan het behandelplan. Het overdragen en rapporteren van observaties aan relevante behandelaren behoort ook tot je taak.

Wat bieden wij?

Changes GGZ blijft groeien en jij dus ook. Bij ons kan je rekenen op:

 • Een contract voor 24 tot 36 uur per week om onze cliënten te helpen naar langdurig herstel van hun verslaving (beschikbaarheid in overleg).
 • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie.
 • Werken in een dynamisch team, wat ruimte biedt voor groei en ontwikkeling.
 • Salaris conform CAO GGZ (FWG 50), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder natuurlijk vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, keuzebudget en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Leuke extra’s, zoals een collectieve zorgverzekering, uitbetaling van overuren en mogelijkheden om je werkgeluk te vergroten.
 • Een uitstekende pensioenregeling voor je oude dag.

Functievereisten

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding op HBO niveau (bij voorbeeld Social Work of Verpleegkunde);
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als sociotherapeut;
 • Ervaring in het werken met mensen met een verslaving is een pre;


Changes GGZ heeft een platte organisatiestructuur: korte lijnen en weinig hiërarchie kenmerken onze locaties. Bij ons krijg je de ruimte om echt impact te maken!


Wil jij als sociotherapeut het verschil maken in de verslavingszorg? Reageer op deze vacature en wie weet zitten we binnenkort om de tafel om kennis te maken!