Sociotherapeut / GGZ-agoog (2)

Functieomschrijving

Changes GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslaving en eetproblematiek. Wij geloven dat een verslaving of eetstoornis voortkomt uit onderliggende psychische klachten of persoonlijkheidskenmerken en dat het essentieel is om gedurende de behandeling de kern van het probleem aan te pakken. Wij hebben een divers behandelprogramma waarbij we zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig behandelen.


Changes GGZ is een jonge en eigenzinnige zorginstelling. Changes GGZ biedt vanuit een vijftal locaties in binnen- en buitenland zorg voor verslaving en eetstoornissen. Sinds onze start in 2015 groeien wij aanhoudend en momenteel hebben wij circa 100 medewerkers in Nederland. Changes GGZ heeft een duidelijke missie: het bieden van blijvend herstel voor onze cliënten. Daarnaast willen wij ons op een positieve manier onderscheiden van de reguliere GGZ instellingen.

Momenteel zijn wij op zoek naar een sociotherapeut voor ons team kliniek Eetstoornissen in Halsteren.


Ons team gelooft dat duurzaam herstel mogelijk is en straalt dit ook uit. We bieden deskundige en professioneel zorg binnen een warm, veilig en huiselijk milieu. We hebben oprechte aandacht voor de mensen die bij ons verblijven, onderzoeken samen welke onderliggende problematiek bestaat en gaan met de client op ontdekkingstocht op weg naar herstel. We zijn betrokken bij de mensen die bij ons verblijven en hun systemen. We kijken kritisch naar onszelf en vinden het belangrijk om ons continu te blijven ontwikkelen, om zo de steeds best mogelijke zorg te bieden die de mensen die hun ons vertrouwen schenken ook verdienen.

Wat ga je doen?
Als sociotherapeut speel je een belangrijke rol in het creëren en bevorderen van een therapeutisch klimaat. Naast de begeleiding in de dagstructuur lever je een bijdrage aan groepstherapie. Daarnaast lever je een bijdrage aan het behandelplan en zorg je voor de vertaling van de behandeldoelen naar de praktijk. Het overdragen en rapporteren van observaties aan relevante behandelaren behoort ook tot je taak.


Wat bieden wij?

  • Werkplezier binnen een uitdagende en veelzijdige functie
  • Salaris conform CAO GGZ, afhankelijk van opleiding en ervaring

Overige informatie

  • Standplaats is Halsteren
  • Je werkt in onregelmatig dienstverband

Functievereisten

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding op HBO niveau (bij voorbeeld Social Work of Verpleegkunde);
  • Je hebt enkele jaren ervaring als sociotherapeut;
  • Ervaring in het werken met mensen met een eetstoornis is een pre;